Gå till innehåll

Flik 12 Cafeteria och pentry Mobacken

Här finns möjlighet för förening att själv anordna med förtäring i samband med aktiviteter. Här finns köksutrustning, porslin och bestick som är gratis att använda. Kaffe/te får ni hålla med själva.

OBS! När cafeterian används och ett möte pågår i Eleonorasalen tänk på att vara så tysta som möjligt då ljud utifrån hörs mycket väl in och blir störande.

Passage genom kafeterian
Vid receptionen finns en dataskärm som visar dagens bokning av lokalerna på E 18. Titta gärna på skärmen och var uppmärksam på om kafeterian är bokad vid tillfället för ditt besök. Om den är bokad, undvik att passera genom kafeterian då det kan upplevas som störande för den förening som har aktivitet i kafeterian när andra passerar.

Märkning
Vi har märkt upp skåp och lådor och vi är tacksamma att sakerna ställs/läggs på sin plats i respektive skåp/låda i caféköket

Kaffebryggare
De kaffebryggare som finns i köket är kopplade till timers. Den stora kaffebryggaren skall filtret fyllas med 2½ - 3 därtill hörande mått för full kanna. Speciell måttbägare för vatten finns på bänk.

OBS! Fyll inte vattentanken och lämna utan att köra igenom. Då kan det hända när nästa kommer att dom fyller på och det rinner över med överslag som följd och en inbyggd säkring löser ut som sitter inne i bryggaren.

Ta med sopor
Sopor sorteras och läggs i sophinkarna under diskstället. Låt inte soporna vara kvar utan ta med dom till soprummet. Läs mer under flik 22. Kod till soprum 2930#

Spis och ugn
Spis och ugn är utrustade med timers.

Till spishällen skall endast kastruller med magnetisk botten användas, ej aluminiumkärl. De kastruller som finns i köket är av rätt sort.

Disk
Varje förening tar hand om sin disk och ser till att allt som ställs eller läggs in i skåp och lådor verkligen är rent.

Diskmaskiner (instruktioner skall finnas vid resp. maskin)

Starta maskinen genom att vrida fram till den röda markeringen. (Gäller den som står i Caféköket!). För maskinen i köket bredvid Mobacken finns fler program (se maskin). Tryck på START-knapp.

Diskmaskinen i Cafeterian har ett snabbprogram, C, som tar ca 40 minuter som kan användas om inte det som ska diskas är väldigt smutsigt och intorkat.

Sätt INTE på diskmaskiner på kvällen om ni inte stannar kvar tills det är färdigdiskat, vilket tar ca 2 timmar med program B (i café-köket) resp. grovdiskprogrammet i köket bredvid Mobacken.

Den disk som inte får plats i diskmaskinen måste diskas för hand, torkas och ställas in i skåp/lådor.

Ställ inte in STORA skålar och fat och stapla inte disken i maskinen då det i så fall är risk att det inte blir riktigt rent.

Under inga omständigheter får maskiner sättas på och lämnas sedan lokalerna tömts.

Kylskåp (finns i cafékök och pentry vid Mobacken)

Det som ställs i kyl/frysskåpen måste märkas upp med tillhörighet, annars blir det ”allmän egendom”. Viktigt att hålla reda på sådant som ställs in så att det inte lämnas för länge och ruttnar/luktar o s v.

Viktigt att ni städar efter er och ser till att disk inte finns kvar i diskmaskinen. Alla sopor tar ni med till soprummet.

Föregående sidaInnehållsförteckningNästa sida