Gå till innehåll

Flik 11 Utskrifter/kopiering/skanning

Skrivare/kopiator/skanner

Funktionsrätt Sörmland tillhandahåller kopierings och utskriftsservice till självkostnadspris. Det finns en skrivare/kopiator (Canon) för utskrift i svart/vit eller färg med skanner i kopiatorrummet Elonora, mitt emot DHR, där föreningarna själva kan skriva ut, kopiera eller skanna dokument.

Det är en nätverksskrivare så den dator som utskrift ska ske ifrån måste vara konfigurerad för utskrift via nätverket. Vid utskrift ska en kod anges (det kommer automatiskt upp en ruta för att skriva koden i datorn, samma kod som vid kopiering). Koden är unik för varje förening och Funktionsrätt Sörmland fakturerar föreningen för utskrift/kopiering.

OBS vid utskriftsproblem med ”Eleonoraskarivaren” kontakta i första hand Peter Wohlfart, tel. 016-13-87 81 e-post peterwohlfart.e18@gmail.com eller i 2:a hand receptionen. Om utskriftsproblem uppstår på tid då Peter eller receptionen inte är tillgänglig, vänta i två timmar och försök göra utskrift i gen. Om problemet kvarstår, avbryt utskriftsförsöken och kontakta Peter via telefon eller mejl. Om Peter inte är tillgänglig kan du tala in ett meddelande på hans telefonsvarare. Tyvärr kan det ta någon dag innan problemet kan åtgärdas.

När det blir utskriftsproblem på ”eleonoraskrivaren” beror det oftast på ett nätverksfel och den typen av fel åtgärdas av Peter och inte av Canon.

Det är Funktionsrätt Sörmland som har avtal med Canon, därför ska du inte anmäla utskriftsproblem direkt till Canon. Om utskriftsproblem uppstår och Canon måste kontaktas är det endast Peter eller receptionen (Funktionsrätt Sörmland) som ansvarar för att kontakta Canon.

Skanna dokument till dator
Skrivaren vid Eleonorasalen är försedd med en skanningsfunktion. Det går att skanna dokument och skicka dokumenten till en e-postadress. E-postadressen måste vara inlagd i maskinen innan du kan skicka dokumentet.

Kontakta receptionen för att erhålla föreningskod (som även kan förses med lösenord) och att lägga in e-postadress. Vi problem, kontakta receptionen eller Peter Wohlfart.

Föregående sidaInnehållsförteckningNästa sida